Geschiedenis van Vitensa

Tomaten telen is ons ding. Dat doen we al bijna net zo lang als we kunnen fietsen. Zowel Dennis als Robin is zoon van een tomatenteler en heeft het ambacht van het telen met de paplepel ingegoten gekregen.

"Tomaten telen is topsport"

Tomaten telen is topsport en we doen er alles voor om nog lang mee te kunnen in het veranderende landschap van de groenteteelt. We telen daarom bewust op duurzame wijze, waarbij de aandacht en zorg voor mens en milieu een hoge prioriteit heeft.

Sinds 1999 onderneemt de huidige directie gezamenlijk in Vierpolders, destijds nog samen met de oprichter Peter Grootscholten. In 2002 werden de eerste snoeptomaatjes geteeld. Eerst nog onder de naam Firma Grootscholten Vierpolders, maar al sinds 2009 is de bedrijfsnaam Vitensa en bestaat de directie uit Dennis van der Knaap en Robin Grootscholten.

In 2005 werden voor het eerst snoeptomaatjes geteeld en ingepakt op de huidige locatie aan de Tuindersweg. Er werd begonnen met 3 hectare rode snoeptomaatjes. Inmiddels is het bedrijf in twee fasen uitgebreid naar 7,2 hectare en telen we naast de rode tomaatjes ook oranje tomaatjes, gele tomaatjes en bruine tomaatjes.

1999

Dennis van der Knaap en Robin Grootscholten gaan samen ondernemen

2002

Oogst eerste snoeptomaatjes

2005

Eerste snoeptomaatjes verpakt op locatie Tuindersweg

2009

Firma Grootscholten Vierpolders gaat verder als Vitensa nadat Peter Grootscholten is afgetreden uit de directie

2015

Oprichting Kwekerij De Vesting

Het laatste nieuws van de specialist in snoeptomaatjes

Lees meer