"We hechten waarde aan intensieve samenwerking"

Vitensa hecht waarde aan intensieve samenwerking in de keten. We hebben diverse samenwerkingen voor de verkoop van onze snoeptomaatjes, het telen van snoeptomaatjes en het opwekken van duurzame energie.

Verkoop

Harvest House

We zijn onderdeel van Coƶperatie Harvest House. Deze vruchtgroentenspecialist is voor ons de beste partij om onze producten in de markt te zetten.

Harvest House is een van de grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten (tomaten, paprika en komkommer) van Nederland. Deze vereniging is opgericht voor en door telers met het doel zo veel mogelijk regie op de keten te realiseren. De 69 ondernemende en vakbekwame leden zijn inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende producenten van vruchtgroenten in Nederland. Niet alleen door schaalgrootte, maar ook door teeltinnovatie en ketenregie. Met een areaal van ruim 889 hectare, waarvan een groot deel belicht, zijn de telers van Harvest House in staat het hele jaar door een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand assortiment aan vruchtgroenten te bieden.

Harvest House

Teeltbedrijf

Kwekerij de Vesting

Dit is een samenwerking tussen Vitensa en Van Kester-Weijs, waar ook snoeptomaatjes geteeld worden. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 6,3 hectare en is gelegen in Brielle. Deze snoeptomaatjes worden verpakt bij Vitensa.

Duurzame energie

Aardwarmte Vierpolders
Een andere belangrijke samenwerkingsvorm is de deelname aan Aardwarmte Vierpolders, waar we met in totaal 9 telers hebben gezorgd voor een duurzame energiebron waarmee de kassen verwarmd worden.

Duurzame warmte in Vierpolders

Verpakte snoeptomaatjes voor de retail

Lees meer