Zo telen wij onze snoeptomaatjes

Wij zijn de specialist in snoeptomaatjes. Met onze medewerkers telen en verpakken we dagelijks verse, gezonde snoeptomaatjes in vrolijke kleuren. Wij willen met onze gezonde groenten een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl voor jong en oud. We telen bewust met het oog op mens en milieu. Duurzaam en biologisch de lekkerste tomaatjes telen is onze missie. Wij telen onder andere oranje snoeptomaatjes, rode snoeptomaatjes, gele cherrytomaatjes en Mini Kumato-tomaatjes.

Onze snoeptomaatjes

Zo groeien onze snoeptomaatjes

Van tomatenzaadjes tot gezonde snoeptomaatjes. We gebruiken de beste tomatenzaadjes als basis voor onze gezonde snoeptomaatjes. Onze hommels bestuiven de bloemetjes zoals ook in de natuur gebeurt. Als de tomaatjes mooi van kleur zijn, worden ze met de hand geplukt en direct op onze tuin verpakt voor onze klanten; supermarkten, retail en groentespeciaalzaken.

Groeiproces

Biologische gewasbescherming

Een van onze doelstellingen is om zo lekker en gezond mogelijke snoeptomaatjes op de markt te brengen. Daartoe wordt maximaal gebruikgemaakt van biologische gewasbescherming. We zijn ook trots dat we met onze werkwijze diverse internationale milieucertificaten hebben behaald.

Biologisch

Voeding en waterhuishouding

Elk tomatenplantje heeft een eigen druppelaar, zodat per plantje de juiste hoeveelheid voedingswater gegeven wordt. Dit voedingswater is een mengsel van regenwater, osmosewater en ontsmet drainwater. Wanneer nodig worden er meststoffen aan het water toegevoegd. We hebben waterverspilling tot een minimum teruggebracht en blijven dit proces verduurzamen.

Voeding

Duurzame energie

We maken gebruik van aardwarmte en een warmtekrachtkoppeling voor het zo duurzaam mogelijk telen van onze snoeptomaatjes. We verbruiken hierdoor veel minder fossiele brandstoffen dan bij traditioneel geteelde snoeptomaatjes het geval is. Aardwarmte is een zeer milieuvriendelijke manier om aan warmte te komen die nodig is voor de teelt van onze tomatenplanten.

Energie

De lekkerste duurzaam geteelde snoeptomaatjes

Lees meer