Biologische gewasbescherming

Een van de doelstellingen van Vitensa is om een zo lekker en gezond mogelijk snoeptomaatje op de markt te brengen. Daartoe wordt maximaal gebruikgemaakt van biologische gewasbescherming, omdat dit beter is voor mens en milieu.

Onze hommels bestuiven de bloemetjes

Ook de bestuiving van de bloemen wordt biologisch gedaan. Hiertoe worden elke week hommelkasten in de kas geplaatst. De hommels vliegen van bloem naar bloem en dragen op deze manier zorg voor de bestuiving. Na de bestuiving duurt het 6 tot 7 weken voordat de tomaatjes uitgegroeid zijn en beginnen te kleuren. Als de tomaatjes een goede rode, oranje, gele of bruine kleur hebben, worden ze met de hand geoogst van de plant. Tomaatjes met een mooie kleur smaken het lekkerst.

"Milieuvriendelijker kan het niet"

Door continu te zoeken naar ongewenste insecten, kunnen we snel en efficiƫnt ingrijpen als we deze waarnemen. Als er een ongewenste indringer wordt gevonden, worden er alleen op de desbetreffende plek nuttige insecten ingezet, die de ongewenste indringers bestrijden. Daarnaast wordt er al vroeg in het jaar begonnen met het preventief inzetten van biologische bestrijders, om zo snel mogelijk een grote populatie van biologische bestrijders op te bouwen.

Contact met onze medewerker gewasbescherming?

"Onze snoeptomaatjes krijgen de beste voeding"

Lees meer