Van tomatenzaadjes tot snoeptomaatjes

Van tomatenzaadjes tot gezonde snoeptomaatjes. We gebruiken de beste tomatenzaadjes als basis voor onze gezonde snoeptomaatjes. Onze hommels bestuiven de bloemetjes zoals ook in de natuur gebeurt. Als de tomaatjes mooi van kleur zijn, worden ze met de hand geplukt en direct op onze tuin verpakt voor onze klanten zoals supermarktketens, retailketens en groentespeciaalzaken.

De tomatenzaadjes worden veredeld door het zaadhuis

Veredeling
Het zaadhuis zorgt ervoor dat we allemaal dezelfde plantjes krijgen, waar de lekkerste snoep -en cherrytomaten aan groeien die wij in de markt willen zetten.

Opkweek
Vervolgens wordt het tomatenzaadje gezaaid bij de plantenkweker. Dit gebeurt onder ideale omstandigheden waaruit dan het jonge tomatenplantje groeit.

Groei
Acht weken vanaf het zaaien komen de jonge plantjes naar ons bedrijf. Hier worden ze op het groeimedium geplant, zodat ze wortels kunnen maken en groter kunnen groeien. De kas wordt verwarmd als het te koud is en de ramen gaan open als het te warm wordt. Op deze manier wordt een zo goed mogelijk klimaat gecreƫerd, waarin de tomatenplant het beste groeit.

Verzorging
De tomatenplanten verzorgen we voor optimale groei en smaak van de snoeptomaatjes door o.a. dood en overtollig blad van de plant te halen, elke plant langs een touwtje te geleiden (ook wel ‘draaien’ genoemd), diefjes weg te halen uit de oksels van de plant en de tomaatjes met de hand te oogsten.

Snoeptomaatjes worden met de hand geplukt

Zo telen we onze snoeptomaatjes:

  1. De zaadjes worden naar wens veredeld
  2. De zaadjes worden opgekweekt tot tomatenplantjes
  3. 8 weken later worden de tomatenplantjes in de kas geplaatst
  4. De tomatenplanten groeien in optimaal klimaat
  5. Diverse gewashandelingen voor een goede verzorging
  6. De snoeptomaatjes oogsten we met de hand

Onze hommels bestuiven de bloemetjes

Een aantal weken na het planten ontwikkelen zich trosjes met bloemetjes. De plant maakt ongeveer elke week een nieuwe tros aan. De bloemetjes worden bestoven door de hommels, waardoor er tomaatjes ontstaan. Na de bestuiving duurt het 6 tot 7 weken voordat de tomaatjes uitgegroeid zijn en beginnen te kleuren. Als de tomaatjes een goede rode, oranje, gele of bruine kleur hebben, worden ze met de hand geoogst van de plant. Tomaatjes met een mooie kleur smaken het lekkerst.

Biologische gewasbescherming

Schoon en veilig verpakt

De geoogste snoeptomaatjes worden verpakt in onze verpakhal. Snoeptomaatjes kunnen direct gegeten worden. Ze staan gezellig als snack op tafel, maar zijn ook erg lekker in salades. We verpakken snoeptomaatjes in diverse verpakkingen en naar de wens van de klant. Onze klanten zijn vaak inkopers van supermarkten, retail of groentespeciaalzaken.

Verpakken

Recepten met snoeptomaatjes en cherrytomaatjes

Lees meer